Hengstenhouderij

Als klein jongetje wilde ik maar één ding en dat was hengstenboer worden. Deze droom is werkelijkheid geworden. In Exloo begon Reinie Tewis met zijn eerste hengst Wolfgang. Daarna volgde de eerste keurhengst Cavalier, die in eigen bezit was. Onze hengsten worden op jonge leeftijd zorgvuldig door Sonja Vlaar opgeleid en uitgebracht op concoursen met als doelstelling een doorstroming naar de internationale topsport. 

  

Wij zien op momenteel druk aan het verbouwen in het fraaie dorp Zweeloo waarwij onze hengstenhouderij gaan voortzetten. Zweeloo is een echt "paardendorp" en we zijn trots op onze mooie boerderij.

Om de cultuur historische boederij in stand te houden kost de verbouwing veel tijd, gelukkig kunnen we onze diensten gewoon voortzette

 

 

Van veulen naar hengstenkeuring

Op het bedrijf worden ieder jaar veulens aangekocht. Daarnaast worden er in samenwerking met fokkers en eigenaren diverse veulens opgefokt met als doel deelname aan de hengstenkeuring. Dit traject wordt zeer zorgvuldig door ons ingevuld. Door onze selectiemomenten, op maat gemaakte trainingen en jarenlange ervaring hebben wij vele hengsten naar de top gebracht. Wij staan altijd open om u te ondersteunen met de voorbereiding voor de hengstenkeuring.