Hengstenhouderij

Als klein jongetje wilde ik maar één ding en dat was hengstenboer worden. Deze droom is werkelijkheid geworden. In Exloo begon Reinie Tewis met zijn eerste hengst Wolfgang. Daarna volgde de eerste keurhengst Cavalier, die in eigen bezit was. In 2001 is er een schitterende accommodatie in Westdorp gebouwd met een zeer modern dekstation die aan alle certificeringsnormen voldoet. Onze hengsten worden op jonge leeftijd zorgvuldig door Sonja Vlaar opgeleid en uitgebracht op concoursen met als doelstelling een doorstroming naar de internationale topsport. Sinds 1 oktober 2019 is onze accomodatie in Westdorp overgenomen door Stal Beuving.

 

Wij zien op momenteel druk aan het verbouwen in het fraaie dorp Zweeloo waarwij onze hengstenhouderij gaan voortzetten. Zweeloo is een echt "paardendorp" en we zijn trots op onze mooie boerderij.

Om de cultuur historische boederij in stand te houden kost de verbouwing veel tijd, gelukkig kunnen wij onze diensten tot die tijd aanbieden in Westdorp.

Fokkerij

De fokkerij van bevindt zich in Montfoort op het bedrijf van Jan van Kooten. Jaarlijks worden er ongeveer 10 merries ingezet voor de fokkerij. De fokkerij is succesvol, zo zijn vele paarden vanuit Montfoort te vinden op de internationale concoursen waarvan "Audi’s Allpappion Armani" Nederland heeft vertegenwoordigd op de Olympische Spelen. Ook de KWPN hengsten Whitesnake, Upperville, Freedom Jukebox, Joint Venture  Lamborghini en New Star komen uit onze eigen fokkerij. Met de merriekeuring is drie jaar achter elkaar het kampioenschap van Utrecht binnen gehaald. Daarnaast werd de merrie Bola kampioen van Nederland op de Nationale Merrie Keuring in Ermelo.Jan van Kooten werd in 2018 KWPN fokker van het jaar .

 

Van veulen naar hengstenkeuring

Op het bedrijf worden ieder jaar veulens aangekocht. Daarnaast worden er in samenwerking met fokkers en eigenaren diverse veulens opgefokt met als doel deelname aan de hengstenkeuring. Dit traject wordt zeer zorgvuldig door ons ingevuld. Door onze selectiemomenten, op maat gemaakte trainingen en jarenlange ervaring hebben wij vele hengsten naar de top gebracht. Wij staan altijd open om u te ondersteunen met de voorbereiding voor de hengstenkeuring.