Terug naar Hengsten.

Whitesnake

Meer informatie:

Fokker: J. van Kooten te Montfoort

Home made Quality

Als vader van Whitesnake staat de keur hengst Cavalier te boek, die succesvol was op het allerhoogste niveau. Zijn moeder Möglichkeit is een ster preferente merrie van de beroemde hengst Corofino I die zelf internationaal succesvol was in de springsport met Valerio Suzzi. Via Leuthen II, Cor de la bryère en Roman gaat de moederlijn terug op de Aldato dochter Bambina. Ook het bekende internationale springpaard Classic Touch, die onder Ludger Beerbaum goud veroverde op de Olympische Spelen van Barcelona in 1992, gaat in rechtstreekse lijn terug op deze merrie.
Deze Holsteiner stam 4025 leverde verder de hengsten Quality Touch Z, Lagano en Lancetto.

De nakomelingen van Whitesnake zijn erg geliefd bij ruiters. Het zijn goed ontwikkelde paarden, met veel kwaliteit op de sprong.
Winsa een dochter van Whitesnake behaalde afgelopen jaar 85 punten in de IBOP met Kristian Houwen. In 2011 werd Everybody’s Darling (Whitesnake x Faldo) voor 180000 euro verkocht in de veiling bij Holger Hetzel.

Stamboom:

Whitesnake

Cavalier (Maykel) Maykel Exilio
Fieka
Wina Orthos
Sina B
Moglichkeit Corofino Corrado I
Valeska IV
Impossible Leuthen II
Westphalin

Fotoalbum:

Gegevens van: Whitesnake

Goedgekeurd bij het KWPN

Whitesnake is een openbaring in de springring. Hij beschikt over enorm veel vermogen en is zeer voorzichtig. Whitesnake is momenteel succesvol met Nathalie van der Meij op 1.60m niveau.

Ras:

KWPN

Geslacht:

Hengst

Disciplines:

Springen

Niveau:

grand prix

Kleur:

Schimmel

Hoogte:

175

Jaar:

2003

Dekgeld:

€ 850,- DV.

Dekaanvraag