Terug naar Hengsten.

Mattias

Meer informatie:

Mattias is gefokt door Henk Nijborg uit Gieten en is een zoon van de Grand Prix hengst Comme il faut die onder Marcus Ehning één van de beste springpaarden ter wereld en won o.a de Grand Prix van Brussel.Als zoon van Cornet Obolensky uit Ratina Z is hij genetisch van absolute klasse.

De moeder van Mattias, Ietrchta I is momenteel in de sport stal van Tjeerd Rijkens in Elmshorn haar vader Catoki Z was zelf actief op het allerhoogste niveau in de sport onder Philipp Weishaupt en later onder Emil Hallundbaek. De mooie donkerbruine hengst won onder andere de Nations Cups in Calgary en Hickstead, de World Cup in Bordeaux en twee keer de 5*GP van Vigo. Zijn nakomelingen verdienden in totaal al meer dan € 3.000.000 en zijn in alle uithoeken van de wereld aan het werk, denk maar aan Amsterdam 27 onder de Canadees Mario Deslauriers, Anna Kellnerová’s Catch me if you can of Alberto Zorzi’s geniale Contanga 3.

De over grootmoeder Sweet trichta v. Berlin loopt op 1.60 niveau met Marlon Zonatelli de moederlijn van Mattias is verder opgebouwd met de hengsten Tampa,Corland, Indoctroo, Nimmerdor en B. Raimond.

Mattias is een eerlijke, frisse en goed te rijden hengst met een goede instelling de hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken.De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende krachtig. De galop is goed van ruimte, met voldoende lichaamsgebruik. Mattias springt goed met het lichaamnaar boven met zeer goede reflexenen ruim voldoende tot veel lichaams gebruik. Mattias springt met een goede voor en achterbeentechniek. Mattias lijkt voorzichtig en toont zeer veel vermogen en ruim voldoende overzicht.Als springpaard heeft Mattias veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stap 7 Draf 7 Galop 7,5 Houding en Balans 7,5 Reflexen 8,5 Techniek 8,5 Vermogen 9 Rijdbaarheid 8,5 Instelling 8,5 Aanleg 8,5.

 

 

Stamboom:

Mattias

Comme il faut Cornet Obolensky Clinton
Rabanna van Costerveld
Ratina Z Ramiro
Argentina Z
Ietrichta I Catoki Cambridge
Bilda
Sweettrichta Berlin
Aetrichta

Downloads:

Nog geen bestanden

Gegevens van: Mattias

Twee aangewezen hengsten uit 1e jaargang.

Ras:

KWPN

Geslacht:

Hengst

Disciplines:

Springen

Niveau:

1.20

Kleur:

Schimmel

Hoogte:

174

Jaar:

2017

Dekgeld:

€ 1400,-

Dekaanvraag