Terug naar Hengsten.

Mattias

Meer informatie:

Mattias is gefokt door Henk Nijborg uit Gieten en is een zoon van de Grand Prix hengst Comme il faut die onder Marcus Ehning één van de beste springpaarden ter wereld en won o.a de Grand Prix van Brussel.Als zoon van Cornet Obolensky uit Ratina Z is hij genetisch van absolute klasse.

De moeder van Mattias, Ietrchta I is momenteel in de sport stal van Tjeerd Rijkens in Elmshorn haar vader Catoki Z was zelf actief op het allerhoogste niveau in de sport onder Philipp Weishaupt en later onder Emil Hallundbaek. De mooie donkerbruine hengst won onder andere de Nations Cups in Calgary en Hickstead, de World Cup in Bordeaux en twee keer de 5*GP van Vigo. Zijn nakomelingen verdienden in totaal al meer dan € 3.000.000 en zijn in alle uithoeken van de wereld aan het werk, denk maar aan Amsterdam 27 onder de Canadees Mario Deslauriers, Anna Kellnerová’s Catch me if you can of Alberto Zorzi’s geniale Contanga 3.

De over grootmoeder Sweet trichta v. Berlin loopt op 1.60 niveau met Marlon Zonatelli de moederlijn van Mattias is verder opgebouwd met de hengsten Tampa,Corland, Indoctroo, Nimmerdor en B. Raimond.

Mattias is een eerlijke, frisse en goed te rijden hengst met een goede instelling de hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken.De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende krachtig. De galop is goed van ruimte, met voldoende lichaamsgebruik. Mattias springt goed met het lichaamnaar boven met zeer goede reflexenen ruim voldoende tot veel lichaams gebruik. Mattias springt met een goede voor en achterbeentechniek. Mattias lijkt voorzichtig en toont zeer veel vermogen en ruim voldoende overzicht.Als springpaard heeft Mattias veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stap 7 Draf 7 Galop 7,5 Houding en Balans 7,5 Reflexen 8,5 Techniek 8,5 Vermogen 9 Rijdbaarheid 8,5 Instelling 8,5 Aanleg 8,5.

Reinie over Mattias.

Mattias was als veulen groot met een enorme uitstraling, als jaarling liet hij al zien over zeer veel spring aanleg te beschikken.We hebben toen besloten om hem niet meer in een grote groep in de wei te doen. Toen we met hem aan het werk gingen bleek hij een ontzettende werker te zijn, hij had onwijs veel instelling en was iedere dag fris en speels.Als we spring oefeningen deden was hij telkens een openbaring hij sprong altijd met veel macht en was haast alltijd te gretig. Hij is door Jurjan Bloem zeer vakkundig aangereden, na het verrichtingsonderzoek heeft Bart van der Maat hem een paar keer gereden beide ruiters zijn van mening dat Mattias één uit duizenden is. Ik denk zelf dat Mattias allround inzetbaar is in de fokkerij, zijn moeder en grootmoeder zijn grote paarden, ik denk dat hij daarom groot gaat fokken hij is een ontzettende meewerker met veel instelling als hij dit voor de helft vererft is het nog goed genoeg. 

Stamboom:

Mattias

Comme il faut Cornet Obolensky Clinton
Rabanna van Costerveld
Ratina Z Ramiro
Argentina Z
Ietrichta I Catoki Cambridge
Bilda
Sweettrichta Berlin
Aetrichta

Downloads:

Nog geen bestanden

Gegevens van: Mattias

Publieks lieveling van de hengstenkeuring 2020.

Ras:

KWPN

Geslacht:

Hengst

Disciplines:

Springen

Kleur:

Schimmel

Hoogte:

174

Jaar:

2017

Dekgeld:

€ 900,-

Dekaanvraag