Terug naar Hengsten.

Jukebox

Meer informatie:

Afstamming:

De opvallende Padock du Plessis, zoon van de topvererver Kannan, werd jaren uitgebracht in de sport door Timothée Anciaume met hoge klasseringen tijdens diverse Grand Prix’.

De moeder van Jukebox, Bola, werd als driejarige nationaal kampioene tijdens de KWPN Kampioenschappen en is inmiddels getooid met het elite en IBOP-predicaat. Ze slaagde met maar liefst 85 punten voor de IBOP. Haar dochter Fola werd eveneens uitgenodigd voor de Nationale Merriekeuring als driejarige. Overgrootmoeder K-Nola (v.Corofino) kennen we onder andere als de moeder van KWPN-hengst Freedom (v.Advance). K-Nola bracht ook Anola (v.Quidam de Revel), die met 86,5 punten slaagde voor de IBOP met een 10 voor vermogen en later 1.30m sprong. K-Nola is eveneens de moeder van het 1.50m-paard Thor (v.Elmshorn), het 1.35m-paard Westlife (v.Contendro I) en het internationale 1.45m-paard Zador (v.Querlybet Hero).

Onderzoekrapport:

Jukebox is een eerlijke, betrouwbare en weklustige hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte. De draf is voldoende van ruimte. De galop is krachtig en goed van ruimte. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende houding en goede balans. Jukebox springt goed met het lichaam naar boven en maakt de sprong achter goed af. Jukebox lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Jukebox veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Reinie over Jukebox.

Jukebox is als 2 jarige bij ons gekomen hij heeft daarvoor bij Bert Vink gelopen omdat Bert 1 hengstveulen had en geen maatje voor zijn veulen. Toen we begonnen te werken met hem was direkt duidelijk dat hij iets in zich had, gewoon iets meer dan een ander paard .Ik besloot hem op te geven voor Westfalen mede omdat ik het jaar daar voor de Flipper d Elle zoon Flick Flac goed verkocht had aan Landgestuet Celle. Toe werkend naar de keuring in Munster Handorf kreeg ik steeds meer het gevoel dat hij een "echte"was. Hij sprong goed in Westfalen maar werd niet aangewezen, dit was ook de enige keer dat het me niks uitmaakte dat ze hem niet hebben genomen. Bij het KWPN werd hij goedgekeurd en werd als 4e opgesteld in de kampioensring. Na het verrichtingsonderzoek is Sonja met hem begonnen te rijden en hadden we al snel door dat hij alles kon springen. Jukebox was in Tubbergen met Sonja winnaar van de 4 jarige springpaarden, daarna werd Jos Lansink mede eigenaar ook in de hengstencompetitie wist hij te overtuigen. In 2019 is Monique van den Broek met Jukebox gaan rijden, de combinatie leek perfect te zijn hij heeft toen de hele winter goed gesprongen, helaas door de corona pandemie is hij niet meer op concours geweest en heeft hij de hele zomer gedekt. Jukebox staat nu in de Stal van Jos Lansink waar Frank Schuttert hem verder heeft opgeleid naar het niveau voor de internationale concoursen en met succes want afgelopen zomer liep Jukebox alle drie de dagen nul op het mooie CSI Ommen en behaalde hiermee een top tien klassering in een van zijn eerste 1* grote prijzen.

Jukebox heeft een schitterende collectie veulens gepresenteerd in Ermelo, op de keuringen in 2019 in Drenthe werden 3 veulens aangewezen voor de Centrale keuring. Jukebox is allround inzet baar in de fokkerij zowel bij wat zwaardere merrries als chique paarden weet hij zijn eigen model door te geven, merries moeten wel een beetje formaat hebben. Zijn zoon New Jukebox (mv Cavalier) is aangewezen voor de 2e bezichtiging in Ermelo 2021.

 

Stamboom:

Jukebox

Padock du Plessis*HN Kannan Voltaire
Cemeta
Ketty du Plessis Adelfos
Rapide du Plessis
Bola Vainqueur Lordanos
Nossi BE B
K-Nola Corofino I
Vola II

Fotoalbum:

Gegevens van: Jukebox

Super springende zoon van Grand Prix hengst Paddock du Plessis en de NMK kampioen Bola.

Gefokt door fokker van het jaar Jan van Kooten.

 

Ras:

KWPN

Geslacht:

Hengst

Disciplines:

Springen

Niveau:

1.40 m

Kleur:

Bruin

Hoogte:

169

Jaar:

2014

Dekgeld:

€ 1100

Dekaanvraag