Terug naar Hengsten.

Van Schijndel's Rascin

Meer informatie:

Fokker: J. Hattebur te Winsen-aller

 

In de internationale springsport weet Rascin onder Piet Raijmakers jr keer op keer te imponeren met zijn onovertreffelijke vermogen en zijn ongekende voorzichtigheid. Dit leverde hem reeds meerdere successen. Rascin wist de eerste plaats te veroveren op de Final Ranking van de Sires of the World Competition 2004-2005. Tevens realiseerde hij dertig top-10 noteringen in de Grand Prix, waarvan acht keer bij de eerste drie en ook drie overwinningen in Neumunster, Melsomvik en Neeroeteren

Ramiro was in zijn tijd zeer succesvol in de internationale springsport onder Fritz Ligges alvorens de hengst zich toelegde op de internationale springpaarden fokkerij. Naast de goedkeuring van meer dan 70 Ramiro zonen weten zijn kinderen ook in de top van de internationale springsport te floreren. Naast Rascin kennen we de vroegtijdig overleden Olympiade hengst Royal Kaliber van Chris Kappler, Ramzes, Rinnetou Z, Ratina Z, Ramiros Girl, etc. Pilot kennen we als vader van meer dan 50 goedgekeurde hengsten, waaronder Prestige Pilot, Pro Pilot II, Peter Pan en Pit I. Daarnaast leverde Pilot keer op keer succesvolle Sportpaarden, zoals Pedro (teamgoud Olympische Spelen Seoul), Pirol lV , Showtime, Papillon, Pia Lotta van Jan Tops, etc.

Niet alleen zijn vader en grootvader hebben invloed gehad op de kwaliteit van Rascin, ook zijn moeder, de merrie Paola, heeft haar bijdrage geleverd. Naast Rascin bracht zij ook de internationale springpaarden Grandilot (Otto Becker) en Giselle van de Helle (Kristof Cleeren) alsmede een Staatspremie dochter van Stakkato, die met 2 maal het cijfer 10,0 voor springen de merrietest won. Na zijn goedkeuring bij het Hannoveraanse Stamboek in 1998 volbracht Rascin zijn Hengstleistungsprufung in Adelheidsdorf, waarbij hij met 131,56 punten en Leistungsklasse I de kampioenstitel springen veroverde.

Naast acht top-3 noteringen in landenwedstrijden heeft Rascin ook vier overwinningen op zijn naam staan in de Nations Cup:

  • CSIO Drammen 2009 ***
  • CSIO Sankt Gallen 2008 *****
  • CSIO Madrid 2008 *****
  • CSIO Lissabon 2005 ****

Stamboom:

Van Schijndel's Rascin

RAMIRO Z RAIMOND RAMZES
INFRA
VALINE COTTAGE SON XX
HOLLE
PAOLA PILOT PILATUS
GRATIA
GERONA GOLDLACK I
BRENDA

Fotoalbum:

Downloads:

Nog geen bestanden

Gegevens van: Van Schijndel's Rascin

Goedegekeurd KWPN , Hannover en Studbook Zangersheide

 

Ras:

Hann / KWPN

Geslacht:

Hengst

Disciplines:

Springen

Niveau:

grand prix

Kleur:

Bruin

Hoogte:

174

Jaar:

1995

Dekgeld:

€ 800,-

Dekaanvraag