Terug naar Hengsten.

Manden I Sonderbygaard

Meer informatie:

Manden I Sonderbygaard is gefokt door Arjan Roosjen van de hengst Heathrow die momenteel zeer verdienstelijk springt op 145 niveau met Jens van Grunsven.

De moeder van Manden I is de merrie Umosa elite (v.Cavalier) die tevens de moeder is van de 160 springende Cosun. Naast Cosun bracht ze in dezelfde combinatie met Up to Date Fumosa die 150 liep met Hanno Ellerman. De volle zus van Cosun, de merrie Bumosa Elite IBOP 90 PNT. bracht van Hardwell de hengst Mister Sonderbygaard die aangewezen werd voor het verrichtingsonderzoek.Van Biscayo bracht ze de merrie Imosa die opvalllend springt met Jorinde Dolfijn bij de junioren.

Reinie over Manden I Sonderbygaard.

Manden kwam als jaarling bij ons hij is geboren in Oster Lindet in Denemarken, zijn naam heeft hij verkregen door zijn gemeente en betekend Burgemeester van het dorp.Als jaarling had niemand kunnen verwachten dat hij zo mooi is uitgegroeid Manden was heel groot als jaarling en was beslist niet de snelste van de groep.Toen we met hem begonnen te werken is hij compleet veranderd, hij werd vlug en sterker tijdens het springen was hij ontzettend atletisch en is uitgegroeid tot een hele complete hengst met veel beweging en souplesse. Manden is veel hengst maar in zijn lichaam nog erg jeugdig, we zijn in oktober met hem begonnen te rijden hij staat bij Jurjan Bloem hij heeft zijn eerste lijntjes gesprongen en het ziet er veel belovend uit. De bedoeling is dat Bart van der Maat hem straks gaat rijden. Ik verwacht van Manden mooie veulens met veel hals en veel elasticiteit in de beweging. Uit dezelfde moeder is dit jaar een zoon van Jukebox aangewezen voor de 2e bezichtiging in Ermelo 2021.

Stamboom:

Manden I Sonderbygaard

Heathrow Der Senaat III President
Lizette
Zuhr Dollar de la Pierre
Nuhr
Umosa Cavalier Maykel
Wina
Nirmosa Indoctro
Irmosa

Gegevens van: Manden I Sonderbygaard

Premie hengst hengstenkeuring 's Hertogenbosch 2020.

 

Ras:

KWPN

Geslacht:

Hengst

Disciplines:

Springen

Kleur:

Schimmel

Hoogte:

175

Jaar:

2017

Dekgeld:

€ 900,-

Dekaanvraag