Terug naar Hengsten.

Joint Venture

Meer informatie:

Afstamming:

Joint Venture is gefokt door Jan van Kooten uit Montfoort, hij heeft als vader de Up to Date-zoon Cosun, die als driejarige kampioen werd op de KWPN Hengstenkeuring en later onder Piet Raijmakers uitkwam op internationaal 1.55m-niveau voordat hij voor de sport aan de Rus Vladimir Tuganov werd verkocht.

In 2009 werd Joint Ventures grootmoeder Bola, inmiddels getooid met het elite en IBOP-predicaat, nationaal kampioene van de driejarige merries tijdens de KWPN Kampioenschappen. Ze slaagde met 85 punten voor de IBOP. Haar dochter Fola, de moeder van Joint Venture, werd eveneens uitgenodigd voor de Nationale Merriekeuring als driejarige. Fola is een dochter van Quintero, die twee jaar op rij de finale haalde op het WK voor jonge springpaarden en vervolgens onder Rolf-Göran Bengtsson jarenlang op het hoogste niveau meedeed, met onder andere een vijfde plaats tijdens de Wereldbekerfinale in 2013 in Göteborg op zijn cv. Overgrootmoeder K-Nola (v.Corofino) kennen we onder andere als de moeder van KWPN-hengst Freedom (v.Advance). K-Nola bracht ook Anola (v.Quidam de Revel), die met 86,5 punten slaagde voor de IBOP met een 10 voor vermogen en later 1.30m sprong. Verder is zij de moeder van het 1.50m-paard Thor (v.Elmshorn), het 1.35m-paard Westlife (v.Contendro I) en het internationale 1.45m-paard Zador (v.Querlybet Hero).

Onderzoekrapport:

Joint Venture is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is goed van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende tot goed van ruimte. De galop is ruim voldoende krachtig en goed van ruimte en souplesse. In beweging heeft de hengst een goede houding en ruim voldoende balans. De hengst springt met goede reflexen, een ruim voldoende tot goede beentechniek. Joint Venture lijkt voorzichtig en toont veel vermogen. Als springpaard heeft Joint Venture veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Joint Venture heeft een zeer rijtypische collectie veulens laten zien met ras uitsraling en beweging.

In de zomer van 2018 wist Joint Venture met Sonja Vlaar bij de vierjarigen in Geesteren de 2e plaats te behalen,ook in de wolden competitie en jumping Tubbergen plaatste hij zich bij de beste drie.

 

Stamboom:

Joint Venture

Cosun Up to Date Camerino
Rococo
Umosa Cavalier
Nirmosa
Fola Quintero Quantum
Ibara
Bola Vainqueur
K-Nola

Fotoalbum:

Gegevens van: Joint Venture

Zoon van Grand Prix hengst Cosun uit twee NMK merries.

 

Ras:

KWPN

Geslacht:

Hengst

Disciplines:

Springen

Niveau:

1.20

Kleur:

Zwartbruin

Hoogte:

169

Jaar:

2014

Dekgeld:

€ 1000,-

Dekaanvraag