Terug naar Hengsten.

Guardian S

Meer informatie:

De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig, goed van ruimte met een goede beentechniek en de hengst schakelt makkelijk. De galop is lichtvoetig met een goede balans en ruimte. Guardian S beweegt met veel tot zeer veel lichaamsgebruik. Als dressuurpaard heeft Guardian S veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel. Guardian S werd met een puntentotaal van 84,5 reservekampioen van het verrichtingsonderzoek in Ermelo.

Exterieur:

Guardian S is een royaal ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend met een mooi oog. De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte
hoofd/halsverbinding. De hals is goed van lengte, vorm en bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, lengte en bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is een fractie lang en staat iets achter de massa. De koten zijn goed van lengte en een fractie week. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.

Afstamming:

Guardian S is een zoon van Bodyguard Moorland (Gribaldi x Negro) uit de elite, sport (dr) merrie Amadin S. Dit is een dochter van Trento B die Z2 loopt en ingeschreven werd in het stamboek met hoge cijfers en dit later ook in de test onderstreepte door met hoge cijfers te slagen. Grootmoeder Pradin is Z2 dressuur en voert de predikaten ster, preferent, sport (dr) en PROK. Zij is een dochter van Juventus (v.Dublin) uit de merrie K.Fradin, een dochter van de Trakehner Michelangelo. K.Fradin bracht in combinatie met Amsterdam een Z2 dressuurpaard. De moederlijn vervolgt met de ster, preferente, prestatiemerrie Atradin, een dochter van Formateur. Daarna komt Unette, een keur, preferente, prestatiemerrie van de Engels volbloed Cadmus xx uit Nannet, een ster, preferente, prestatiemerrie van Hurricane uit de kroon preferente merrie Votti (v.L’Invasion). Uit deze wijdvertakte moederlijn komen diverse GP dressuurpaarden alsmede de KWPN hengsten Mondriaan en Estoril.

 Guardian S is in 2016 deels verkocht aan Anky van Grunsven. Hij word momenteel met veel succes uitgebracht in de hengstencompetitie met Kirsten Brouwer.

 

 

Stamboom:

Guardian S

BODYGUARD MOORLAND GRIBALDI KOSTOLANY
GONDOLA II
ULINDA NEGRO
KOLINDA
AMADIN S TRENTO B KRACK C
CIOLITA
PRADIN JUVENTUS
K.FRADIN

Fotoalbum:

Gegevens van: Guardian S

Guardian S is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. 

Ras:

KWPN

Geslacht:

Hengst

Disciplines:

Dressuur

Niveau:

M

Kleur:

Bruin

Hoogte:

1.72

Jaar:

2011

Dekgeld:

€ 1000,-

Dekaanvraag